Interieur Winkel Hilversum

De Interieur Winkel in Hilversum en omstreken!

flame illustration

Wat is bio-ethanol: Een Duurzaam Alternatief voor Traditionele Brandstoffen

In een wereld waar de druk om milieuvriendelijker te leven steeds groter wordt, groeit ook de vraag naar duurzame alternatieven voor traditionele brandstoffen. Een van de opkomende opties is bio-ethanol. Maar wat is bio-ethanol precies en hoe verschilt het van reguliere brandstoffen? Laten we duiken in deze boeiende wereld van hernieuwbare energie.

Bio-ethanol: De Basis

Bio-ethanol is een type biobrandstof dat wordt geproduceerd door de fermentatie van suikers en zetmeel uit gewassen zoals maïs, suikerriet, tarwe of zelfs algen. Het resultaat is een alcoholische vloeistof die gebruikt kan worden als brandstof voor voertuigen, maar ook voor huishoudelijke toepassingen zoals brandende open haarden of sfeervolle bio-ethanolhaarden.

Duurzaamheid en Milieuvriendelijkheid

Een van de belangrijkste voordelen van bio-ethanol is dat het als een duurzame en milieuvriendelijke brandstof wordt beschouwd. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen, die bij verbranding koolstofdioxide en andere schadelijke stoffen produceren, produceert bio-ethanol bij verbranding alleen maar waterdamp en een kleine hoeveelheid koolstofdioxide. Bovendien kan de CO2 die vrijkomt tijdens de verbranding worden opgenomen door de gewassen die worden gebruikt voor het produceren van bio-ethanol, waardoor het een cyclus van koolstofneutraliteit creëert.

Toepassingen van Bio-ethanol

Bio-ethanol wordt in verschillende sectoren gebruikt vanwege zijn veelzijdigheid en duurzaamheid. Enkele van de belangrijkste toepassingen zijn:

 • Brandstof voor voertuigen: Bio-ethanol kan worden gemengd met benzine om een brandstof te creëren die zowel in benzine- als flexibele brandstofvoertuigen kan worden gebruikt. Deze mengsels kunnen helpen om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.
 • Huishoudelijke verwarming: Bio-ethanol wordt steeds populairder als alternatieve brandstof voor het verwarmen van huizen. Bio-ethanolhaarden zijn een aantrekkelijke optie omdat ze geen rook, geur of as produceren en gemakkelijk te installeren zijn.
 • Industriële toepassingen: Bio-ethanol wordt ook gebruikt als grondstof in verschillende industrieën, waaronder de chemische industrie voor de productie van plastics, oplosmiddelen en andere chemicaliën.

Uitdagingen en Kansen

Hoewel bio-ethanol veelbelovend is als duurzaam alternatief, zijn er ook enkele uitdagingen waarmee de industrie te maken heeft. Een daarvan is de concurrentie met voedselgewassen voor landbouwgrond, wat kan leiden tot hogere voedselprijzen en landgebruiksconflicten. Daarnaast is er discussie over de daadwerkelijke milieueffecten van bio-ethanolproductie, met name wat betreft waterverbruik en de totale ecologische voetafdruk.

Toch biedt de opkomst van bio-ethanol ook veel kansen voor innovatie en duurzame ontwikkeling. Onderzoek naar efficiëntere productiemethoden, zoals het gebruik van algen als grondstof, en investeringen in biobrandstofinfrastructuur kunnen helpen om de duurzaamheid en economische levensvatbaarheid van bio-ethanol verder te verbeteren.

Conclusie

Bio-ethanol vertegenwoordigt een veelbelovend alternatief voor traditionele brandstoffen, met aanzienlijke voordelen op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Door de voortdurende innovatie en investeringen in deze opkomende sector, kunnen we een toekomst tegemoet zien waarin hernieuwbare energiebronnen een belangrijke rol spelen in het verminderen van onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het beschermen van het milieu voor toekomstige generaties.

Voor meer informatie over bio-ethanol en duurzame ontwerpen, bezoek Designers Hotspot.

Waarom een makelaar Amsterdam Oost inzetten?

Het inschakelen van een makelaar Amsterdam Oost, dat doe je natuurlijk op het moment dat je een huis in deze regio wilt kopen of verkopen. In dit artikel gaan we jou hier in ieder geval alles over vertellen. Voordat we dit doen geven we je eerst meer informatie over Amsterdam Oost zelf. Mocht jij hier een huis willen kopen, dan is het uiteraard goed om te weten wat deze wijk te bieden heeft. Op deze manier kan je beter bepalen of dit de juiste wijk is voor jou en je gezin.

Amsterdam Oost is een levendige wijk

Amsterdam Oost is een diverse en levendige wijk in onze mooie hoofdstad. De wijk strekt zich uit van het oostelijke deel van het stadscentrum tot aan de stadsgrenzen en heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke transformatie ondergaan. Onderstaand gaan we je precies vertellen wat er allemaal in Amsterdam Oost te beleven valt.

Van het Oosterpark tot aan Artis Royal

Het Oosterpark is een prachtig stadspark in Amsterdam Oost. Het is een geweldige plek om te ontspannen, te picknicken, te wandelen of te genieten van een zonnige dag. In de zomer worden hier vaak festivals en evenementen georganiseerd. Verder vind je in Amsterdam Oost, Artis Royal Zoo, de oudste dierentuin van Nederland. Hier kun je een diverse verzameling dieren bewonderen, wandelen door prachtige tuinen en meer te weten komen over de natuur en dierenwereld. Kies je ervoor om in Amsterdam Oost te gaan wonen, dan is er dus genoeg te doen. Verder staat de wijk bekend als divers en vind je hier bijvoorbeeld ook een Indische buurt.

Hoe kan een makelaar Amsterdam Oost jou helpen?

Ben jij ervan overtuigd dat Amsterdam Oost de juiste wijk voor jou is? Dan raden we het je absoluut aan om een bezoek te brengen aan de makelaar Amsterdam Oost. Veel mensen willen hier namelijk wonen en zonder een specialist is de kans klein dat het jou lukt om hier een leuke woning te vinden. Een goede makelaar Amsterdam Oost heeft namelijk veel connecties en weet het meteen als er woningen op de markt komen die voldoen aan jouw eisen en binnen je budget vallen. Tevens weet deze makelaar natuurlijk ook wat de woningen echt waard zijn en kan hij een goed bod voor je doen.

Een makelaar Amsterdam Oost voor de verkoop van je huis

Ben jij niet op zoek naar een woning in deze mooie wijk, maar wil jij je huis juist verkopen? Ook dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een makelaar Amsterdam Oost. Deze kan er namelijk voor zorgen dat jouw woning in de etalage gezet wordt. Doordat de makelaar Amsterdam Oost een flink netwerk heeft, kan deze ervoor zorgen dat er al snel potentiële kopers op jouw woning afkomen. Vervolgens gaat hij er alles aan doen om de woning voor een zo hoog mogelijk prijs aan de juiste kopers te verkopen. Kortom, het hebben van een goede makelaar Amsterdam Oost is ontzettend belangrijk. Verdiep je daarom goed in verschillende partijen en kies uiteindelijk voor een makelaar met een goede naam.

 

Lampjes slinger buiten – de finishing touch in licht

Lampjesslingers voor in de tuin zijn een rijke toevoeging aan elke buitenruimte, of het nu om een balkon, om een terras of om een tuin gaat. Vooral in een tuin brengen ze snel een betoverend sfeertje teweeg. Dat werkt natuurlijk alleen als de zon zover is gezakt dat je tuin in schemering is gehuld. Door een lampjes slinger buiten op te hangen, verleng je de tijd dat je gezellig buiten van je tuin kunt genieten. Niemand zit graag in het pikkedonker.

Aankleden met licht

Een van de meest verkochte lampjesslingers is een snoer met lampjes die hoewel ze klein van formaat zijn, behoorlijk sprankelend licht uitstralen. Dit geeft een feeëriek effect. Wil je eerder een feestelijk element in je tuin introduceren? Dan ga je voor slingers met ‘aangeklede’ lichtjes, dus lampjes in de vorm van kleurrijke bollen of lantaarns. Iets eleganter wordt je tuin verlicht als je lichtsnoeren met sfeervolle Edisonlampen aanschaft. Ga je een lampjes slinger buiten kopen, kijk dan ook even of die in een variant aanwezig is met een zonnepaneeltje. Dan heb je geen gedoe met elektriciteit en ook geen stroomkosten. 

Lampjes slinger buiten: subtiliteit werkt

Je bent slim bezig als je een tuinverlichtingsplan opstelt of laat uitbesteden. In zo’n plan krijgen alle sterke punten in je tuin aandacht en worden ze opgenomen in het plan. Denk bijvoorbeeld aan looproutes die met lampjesslingers kunnen worden afgebakend. Zo krijg je hele romantische tuinpaden en struikel je niet in het donker. Sommige bomen en ook volgroeide struiken lenen zich perfect voor een lampjes slinger buiten. Denk nu niet meteen aan beelden van een kerstboom. Je kunt de slinger zo in het groen verwerken dat de bladerdekken subtiel gaan doorschijnen. In december kun je natuurlijk wel een den of een spar gaan verlichten volgens de eisen van de kerstman. Lampjesslingers worden vaak feestelijk ingezet maar kunnen ook heel functioneel worden opgehangen. Denk aan de ruimte boven een tuintafel of een loungehoek. Zo worden deze zit- en hangplekken ’s avonds een stuk aantrekkelijker.

Alleen licht of ook armaturen?

Lampjesslingers kunnen nogal wat lichteffecten teweegbrengen. Een reeks kleine warm-witte lampjes maakt de tuin intiem en gezellig en ondersteunt een romantisch avondje. Vrolijke bollen of pronkende lantaarns nemen iets feestelijks mee en doen het goed bij smakelijke barbecue-avondjes of een wijnproeverijtje in eigen tuin. Heb je je tuinontwerp retro gehouden? Dan kunnen slingers met Edisonlampen er een vintage look aan geven. Bekijk online eens het enorme assortiment aan soorten slingers.

Creatief aan de slag met een lampjes slinger buiten

Ga ook eens creatief om met een lampjes slinger buiten. Oké, die doet het goed als je die tussen de takken van bomen spant of over het groen van een struik drapeert. Ook langs borders, terrasranden en patio’s geven ze de omgeving meer body. Maar wat te denken van speelse effecten die je kunt bereiken met slingers van lampjes? Neem een grote glazen pot, zet die op je terrastafel en rol daar dan een slinger in. Dan heb je een hele speelse tafellamp gemaakt. Geef je vijver of zwembad een minimalistische look door een lampenslinger strak tegen de randen aan te leggen. Of maak van je pergola een doorgaande poort met verlichting. Je tuin is pas echt mooi als je buitenlampen staand kunt neerzetten!

 

Beton ciré: De veelzijdige charme van een moderne afwerking

Beton ciré is een opmerkelijk materiaal dat steeds vaker wordt gebruikt in de wereld van interieurontwerp en -decoratie. Met zijn unieke eigenschappen en veelzijdigheid heeft beton ciré de harten van ontwerpers en huiseigenaren veroverd. Van vloeren tot wanden en zelfs meubels, beton ciré biedt een moderne en industriële uitstraling die perfect past bij eigentijdse interieurs. Laten we eens dieper ingaan op de charme van beton ciré en ontdekken waarom het zo’n populaire keuze is geworden.

 

Veelzijdigheid

De eerste reden waarom beton ciré steeds vaker wordt toegepast, is de veelzijdigheid ervan. Dit materiaal kan worden aangebracht op verschillende oppervlakken, zoals beton, hout, tegels en zelfs aanrechtbladen. Het naadloze karakter van beton ciré zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Bovendien is beton ciré verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan elke interieurstijl. Of je nu een minimalistische look wilt creëren of juist een meer industriële uitstraling wilt bereiken, beton ciré biedt eindeloze mogelijkheden.

 

Een ander voordeel van beton ciré is de duurzaamheid ervan. Beton ciré is zeer sterk en slijtvast, waardoor het bestand is tegen intensief gebruik en dagelijkse slijtage. Het is een uitstekende keuze voor drukke huishoudens of commerciële ruimtes waar duurzaamheid essentieel is. Bovendien is beton ciré waterdicht en gemakkelijk schoon te maken, waardoor het perfect is voor toepassingen in keukens, badkamers en andere vochtige ruimtes. Met beton ciré kun je genieten van een prachtige vloer of wand die jarenlang meegaat zonder veel onderhoud.

 

Milieuvriendelijke keuze

Het materiaal is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zoals cement, water en hars. Hierdoor is het vrij van schadelijke stoffen en emissies, waardoor het een gezonde optie is voor zowel het milieu als de bewoners van het huis. Bovendien kan beton ciré worden aangebracht zonder de bestaande oppervlakken te hoeven slopen, wat resulteert in minder afval en een lagere ecologische voetafdruk. Al met al biedt beton ciré een unieke en eigentijdse uitstraling aan elk interieur. Met zijn veelzijdigheid, duurzaamheid en milieuvriendelijke eigenschappen is het een populaire keuze geworden voor zowel professionals als huiseigenaren. Dus, als je op zoek bent naar een moderne en industriële afwerking die je interieur naar een hoger niveau tilt, overweeg dan zeker beton ciré als een stijlvolle optie. 

 

Bron: https://www.betonstunter.nl/

Welke zaken doet een verhuisbedrijf Eindhoven voor jou?

Eindhoven is een zeer populaire stad geworden. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat er heel wat mensen en gezinnen zijn die graag in Nederland zouden willen verhuizen naar deze stad. Wanneer dat eveneens geldt voor jou kan het zeker de moeite waard zijn om daarvoor een beroep te doen op de diensten van een gespecialiseerd verhuisbedrijf Eindhoven. Als je ervoor kiest om een dergelijk bedrijf onder de arm te nemen zal je immers tot de vaststelling komen dat er je heel wat verschillende taken en bijgevolg ook zorgen uit handen kunnen worden genomen. Wil je hier meer over te weten komen? Dan is verder blijven lezen absoluut meer dan een aanrader. 

Ze kan je helpen bij de voorbereidingen voor je verhuizing 

Een beroep doen op de mogelijkheden van een verhuisbedrijf Eindhoven kan er in de praktijk voor zorgen dat je in één klap kan rekenen op heel wat interessante voordelen. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat ze enkele van de belangrijkste voorbereidingen (deels) uit je handen kan nemen. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om het inpakken van de kleine inboedel. Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze niet of slechts gedeeltelijk over de mogelijkheid beschikken om al deze verschillende spullen in te pakken voor de verhuizing. Als dat eveneens geldt voor jou is het mogelijks veel interessanter om ervoor te kiezen om dit uit te besteden aan een verhuisbedrijf. 

Bovenstaande is natuurlijk nog niet alles. Voor ontzettend veel mensen geldt in de praktijk eveneens dat ze er tegenwoordig voor kiezen om gebruik te maken van een zogenaamde tijdelijke opslagcontainer. Voor een dergelijke container geldt dat ze dan voor de woning wordt geplaatst waardoor er stelselmatig heel wat verschillende spullen in kunnen worden geplaatst. Op de dag van verhuizing kan deze dan gewoon worden verplaatst naar het nieuwe adres waardoor het gros van de inboedel mee kan worden genomen. Ook dit is iets waar je doorgaans bij een verhuisbedrijf Eindhoven voor aan het juiste adres bent. Dit is dan ook zeker het overwegen waard.

Wat doet zo’n verhuisbedrijf op de dag van verhuizing?

Voor een verhuisbedrijf Eindhoven geldt natuurlijk dat ze je niet alleen maar bij kan staan met de voorbereidingen voor je verhuizing. Ook op de dag van de verhuizing zelf kan ze je namelijk heel wat zaken uit handen nemen. In het bijzonder is het zo dat een dergelijk verhuisbedrijf inschakelen ervoor zorgt dat je met zekerheid de beschikking krijgt over alle manschappen die je nodig hebt om je verhuizing in goede banen te kunnen leiden. Dit is een probleem waar heel wat mensen in de praktijk tegenaan lopen. Gelukkig is dit dus geen probleem waar niets aan kan worden gedaan, integendeel.

Zeker en vast het overwegen waard

Ontzettend veel mensen die gaan verhuizen zien daar sterk tegenop. Dit terwijl een verhuizing eigenlijk gewoon een leuk, nieuw begin hoort te zijn. Wil jij ook graag voorkomen dat je wordt geplaagd door aanhoudende stress met betrekking tot je aankomende verhuizing? Dat kan. Ervoor kiezen om een beroep te doen op de diensten van een verhuisbedrijf Eindhoven kan wat dit betreft immers heel wat veranderen. Dit is wat ons betreft dan ook zeker en vast het overwegen meer dan waard.

 

Meer weten? Ga dan naar Professionalmovingcompany.nl.

Waarom een aankoopmakelaar Amsterdam inschakelen?

Ben je van plan om een woning te kopen op de Amsterdamse vastgoedmarkt? Dan beschik je over de mogelijkheid om daarvoor een beroep te doen op de diensten van een zogenaamde aankoopmakelaar Amsterdam. Uiteraard spreekt het voor zich dat je er ook voor kan kiezen om dat niet te doen en om gewoon zelfstandig op zoek te gaan naar een geschikt pand. In het overgrote merendeel van de gevallen zal je echter tot de vaststelling komen dat veel mensen bewust de keuze maken om wel degelijk over te gaan tot het inschakelen van een dergelijke aankoopmakelaar. Dat is het gevolg van de talrijke voordelen die toch wel verbonden zijn aan deze keuze. Ben je benieuwd welke voordelen dit nu precies allemaal zijn? Dan moet je er zeker voor kiezen om even grondig de rest van de informatie die je aantreft hieronder op deze pagina door te nemen.

Maak handig gebruik van het netwerk van de makelaar

Er zijn best een niet onaanzienlijk aantal verschillende voordelen verbonden aan het inschakelen van een aankoopmakelaar Amsterdam. In eerste instantie kan je door het maken van deze keuze uiteraard het netwerk benutten waar deze makelaar over beschikt. Dat is zeer interessant. Wanneer je zelfstandig op zoek zou gaan naar een geschikte woning om aan te kunnen kopen spreekt het voor zich dat je daarbij tegen verschillende problemen aan kan lopen. Dit gezegd hebbende is het gelukkig mogelijk om het gros van deze problemen te kunnen voorkomen. Dit kan onder meer gebeuren door het netwerk van een aankoopmakelaar Amsterdam te kunnen benutten. Mogelijks kan hij of zij je namelijk in geen tijd enkele potentieel interessante panden voorstellen. 

Je bent altijd verzekerd van een marktconforme prijs 

Een aankoopmakelaar Amsterdam kent niet alleen de vastgoedmarkt van Amsterdam op zich, maar ook de prijzen die daarop worden gehanteerd. Dit is bijzonder belangrijk. Vaak wordt gezegd dat het inschakelen van een dergelijke makelaar je heel wat geld kost. Uiteraard spreekt het voor zich dat een makelaar een bepaalde commissie hanteert. Dit gezegd hebbende zal je in de praktijk tot de vaststelling komen dat er bij het inschakelen van een aankoopmakelaar een veel interessante aankoopprijs kan worden gehanteerd. Dat is het gevolg van het feit dat deze expert precies kan vaststellen welke prijs als echt interessant kan worden bestempeld voor het vastgoed dat je van plan bent om te kopen. Bovendien kent een aankoopmakelaar Amsterdam uiteraard de valkuilen waardoor er wordt voorkomen dat deze je zomaar extra geld zouden kunnen kosten.

Een aankoopmakelaar Amsterdam begeleid je van A tot Z

Eender welke transactie je van plan bent om te doen op de huizenmarkt, het spreekt voor zich dat dit altijd een zekere hoeveelheid stress met zich meebrengt. Een beroep doen op de gespecialiseerde diensten van een aankoopmakelaar Amsterdam kan er in de praktijk evenwel voor zorgen dat je kan rekenen op heel wat interessante voordelen. Zo kan je rekenen op een deskundige begeleiding van A tot Z. Je zal op deze manier in ieder geval tot de vaststelling komen dat het aan- of verkopen van een woning in de praktijk een behoorlijk stuk soepeler zal verlopen. Zoveel is alvast een zekerheid. Als je een pand wilt verhuren kun je veel hebben aan een verhuurmakelaar.

De top 5 spellen die vaders met hun kinderen kunnen spelen

Vader zijn is een van de meest lonende ervaringen die een man kan hebben, maar het kan ook een van de meest uitdagende zijn. Een van de beste manieren om een sterke band met je kinderen te creëren is door spelletjes met ze te spelen. Het is niet alleen een geweldige manier om samen wat quality time door te brengen, maar het is ook erg leuk! Hier zijn vijf spelletjes waar vaders en hun kinderen dol op zullen zijn.

 1. Go Fish – Dit klassieke kaartspel is perfect voor jonge kinderen. Het is eenvoudig te leren en kan worden gespeeld met een gewoon kaartspel. Bovendien is het een geweldige kans om je kleintjes te leren over getallen en tellen.
 2. Tikkertje – Tikkertje is een tijdloos spel dat overal kan worden gespeeld, binnen of buiten. Het is perfect voor als je weinig tijd hebt, maar toch plezier wilt maken met je kinderen. Zorg ervoor dat ze je niet te hard tikken!
 3. Kickball – Kickball is een iets fysieker spel dat perfect is voor oudere kinderen. Het combineert elementen van honkbal en voetbal en kan worden gespeeld in de achtertuin of in het park. Zorg er wel voor dat je die wilde schommels in de gaten houdt!
 4. speurtocht – Een speurtocht is een geweldige manier om teamwerk en probleemoplossend vermogen aan te moedigen. Je kunt je eigen speurtocht maken of een van de vele online sjablonen gebruiken. Hoe dan ook, uw kinderen zullen zeker veel plezier beleven aan het zoeken naar verborgen schatten.
 5. I Spy – Dit eenvoudige spel kan overal worden gespeeld en is perfect voor kinderen van alle leeftijden. Het is een geweldige manier om jonge kinderen te helpen aan hun observatievaardigheden te werken en tegelijkertijd oudere kinderen te vermaken.

Conclusie
Spelletjes en hun regels zijn een geweldige manier voor vaders om een band met hun kinderen op te bouwen en tegelijkertijd plezier te hebben. Er zijn tal van spelletjes die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden, dus er is voor iedereen wel iets te beleven. Ga er dus op uit en begin te spelen! Je kinderen zullen het geweldig vinden en misschien heb je zelf ook wel plezier.

Volop keuze; voor ieder object een mooie lijst

Er zijn genoeg redenen te verzinnen om een lijst te kopen. Misschien heb je wel een mooi kunstwerk gekocht of ben je zo creatief geweest om zelf een kunstwerk te maken. Of je hebt bijvoorbeeld een klassiek en gesigneerd voetbalshirt dat je wilt inlijsten of je wilt het gedroogde trouwboeket aan de muur hangen. Of je hebt lijstjes nodig om je favoriete foto’s neer te zetten of op te hangen. Kortom, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het inlijsten. Maar lijsten zijn er wel in verschillende soorten, maten en kleuren. Hoe maak je dan de juiste keuze? In onze blog geven we een paar handige tips en trucs.

Stem de stijl van de lijst af op je inrichting

Een mooie lijst kan het interieur echt verrijken, maar het is ook niet heel lastig om de verkeerde keuze te maken. Het uitzoeken van geschikte lijsten is meer dan alleen kijken naar het formaat en de kleur. Je moet ook aandacht besteden aan de stijl en deze afstemmen op de stijl van jouw inrichting. Zo voorkom je dat het een chaos wordt en dat de lijst die je hebt uitgezocht afbreuk doet aan je interieur. Lijsten zijn dan ook in verschillende stijlen verkrijgbaar. Of je nu op zoek bent naar een klassieke, moderne, industriële of Scandinavische lijst.

Lijsten in uiteenlopende kleuren

De kleur is natuurlijk ook belangrijk, want je moet de kleur van de lijst wel afstemmen op de kleuren van het interieur. Feitelijk is de keuze die je hierin maakt net zo belangrijk als de stijl die je kiest. De verkeerde keuze kan namelijk irritatie opleveren, omdat de lijst niet overeenkomt met jouw inrichting. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Op het moment zijn zwarte en zilveren lijsten immens populair, maar ook de witte en gouden lijsten zijn bezig aan een opmars. Natuurlijk kun je ook voor andere kleuren kiezen. Denk aan sprekende en felle kleuren of juist aan een natuurlijke kleur.

Het materiaal van de lijst

Het materiaal waar de lijst van is gemaakt, is net zo belangrijk als de stijl en de kleur. Bepaalde materialen passen immers veel beter bij je inrichting dan anderen. Je kunt kiezen voor metalen, houten of aluminium lijsten, maar er zijn ook lijsten die van andere materialen worden gemaakt. Het is belangrijk dat je voor een goed materiaal kiest, want je wilt immers jarenlang plezier hebben van het kunstwerk of de foto die je wilt inlijsten. 

Let ook op de afmetingen

En als laatste is het natuurlijk belangrijk dat je wel een lijst in de geschikte maat koopt. Je kunstwerk, shirts, gedroogde boeketten of foto’s moeten natuurlijk wel in de lijst passen. Gelukkig zijn er lijsten in uiteenlopende maten verkrijgbaar, maar soms is het lastig om de perfecte maat te kiezen. Wil je er zeker van zijn dat je een mooie lijst uitzoekt? Dan kun je ook eens een kijkje nemen bij een echte lijstenmaker en eventueel een lijst op maat laten maken.

Wat zijn cinewalls en welke voordelen zijn eraan verbonden?

Wanneer je tegenwoordig even onderzoek doet naar de verschillende manieren die er bestaan om je woning in te richten zal het naar alle waarschijnlijkheid niet lang duren voordat je de zogenaamde cinewalls zal ontdekken. Zoals de naam al laat vermoeden gaat het hierbij om een muur die je kan realiseren in je woonkamer en welke opgebouwd is uit verschillende onderdelen. Het gaat hierbij dan niet alleen om het onderdeel waar de haard in is terug te vinden, maar ook om het onderdeel met de televisie.  In ieder geval, ben jij op zoek naar een interessante manier om een haard en een tv-scherm in je woonkamer of salon te verwerken? Dan kan zo’n muur het overwegen waard zijn.

Wat zijn cinewalls? 

Cinewalls zijn eigenlijk niets meer of minder dan wanden waarin verschillende zaken worden geïntegreerd. Voor deze “verschillende zaken” geldt dat het eigenlijk twee onderdelen zijn:

 1. Een televisie welke in het bovenste gedeelte wordt geplaatst; 
 2. Een haard die in het onderste gedeelte wordt geïmplementeerd; 

In het verleden was het zo dat de bovenstaande combinatie eigenlijk zo goed als ondenkbaar was. De warmte van de open haard, maar ook het achterliggende systeem dat was vereist zorgde ervoor dat het veelal ongelofelijk moeilijk was om gebruik te maken van een dergelijke opstelling met daarboven een televisie. Tegenwoordig is dat wel degelijk perfect mogelijk. Bovendien kies je er ook helemaal zelf voor of je gebruik gaat maken van een verwarmingselement in de haard of niet. 

Op welke voordelen kan je rekenen bij cinewalls? 

Dat tegenwoordig zoveel mensen zweren bij het gebruik van cinewalls in hun interieur hoeft allerminst te verbazen. Er zijn dan ook zeker enkele interessante voordelen aan verbonden. De meest in het oog springende voordelen van cinewalls zijn in ieder geval de volgende:

 1. Ze kunnen in elk interieur worden geïmplementeerd; 
 2. Je kan meteen genieten van een echt sfeervolle haard in je woonkamer of salon; 
 3. De sfeerhaard in een cinewall kan dienst doen als extra verwarming; 
 4. Alle kabels worden netjes weggewerkt in de wand waardoor ze niet storend zijn; 

De vele voordelen waar je bij een dergelijke wand op kan rekenen zorgen ervoor dat ze ongelofelijk interessant is. Ben jij ook iemand die houdt van een net afgewerkt salon en een optimaal vormgegeven woonkamer in het algemeen? Wil je bovendien ook nergens vervelende, los hangende kabels zien hangen? Dan kan de keuze voor een cinewall ontzettend interessant zijn! 

In welke interieurs komen ze tot hun recht?

Een vaak terugkerende vraag heeft betrekking tot de interieurs waarin cinewalls tot hun recht komen. Zoals eerder op deze pagina al aangehaald is het zo dat dergelijke walls in verschillende stijlen gerealiseerd kunnen worden. Dat betekent concreet dat ze in de meest uiteenlopende interieurs tot hun recht kunnen komen. In eerste instantie wordt er vooral vaak aangehaald dat een cinewall het meest geschikt is om in een modern, strak interieur geïntegreerd te worden. Dat is evenwel helemaal niet correct. Uiteraard komen dergelijke walls in zo’n interieur goed tot hun recht, maar dat geldt zeker ook voor een klassiek of bijvoorbeeld een landelijk geïnspireerd interieur.

4x tips voor het decoreren van de muur met een gaaf canvas

Dat het decoreren van de muren in jouw woning geen gemakkelijke klus is, beamen we maar al te graag. Het moet bij de rest van het interieur passen, het moet er mooi uitzien én je wilt het natuurlijk persoonlijk houden. Gelukkig zijn de tijden van saaie prints aan de muur voorbij en kun je jouw creativiteit de vrije loop laten. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Dan zou je zeker dit artikel moeten lezen. 

Wel of geen frame?

Het fijne aan de canvas afdrukken is dat ze prima zonder een frame kunnen worden opgehangen. Wil je de afdruk toch wat meer beschermen, of simpelweg een touch-up geven, dan kun je er een mooie baklijst goedkoop omheen doen. De print krijgt met een omlijsting wel gelijk een meer chique uitstraling, en je hebt gelijk de kans om met kleur en stijl te spelen. Een klassiek frame voor een klassieke familiefoto, een strakke omlijsting voor een moderne, minimalistische afbeelding. Of juist helemaal andersom!

Mix & match 

Als het gaat om decoratie aan de muur, zijn er weinig regels. Je hebt in principe alle ruimte om te experimenteren met verschillende stijlen. Je kunt bijvoorbeeld een grote foto geprint op canvas ophangen en combineren met allerlei kleinere fotolijstjes. Even een mooie wandlamp en een plankje met een plant erbij en je ziet meteen jouw persoonlijke stijl terug. Dit hoeft dus ook helemaal niet duur te zijn! Om het wel een beetje een geheel te laten vormen, kies dan voor stijlen en kleuren die bij elkaar passen. 

De juiste ruimte en print

De woonkamer is in de meeste gevallen de eerste ruimte waar mensen aan denken bij het ophangen van een canvas. Toch mag de rest van de woning ook zeker niet vergeten worden. In de woonkamer komt een groot statement piece waarschijnlijk beter tot zijn recht, maar in de hal kun je bijvoorbeeld ook een groot gezinsportret ophangen. Zo weet iedereen die binnenkomt in ieder geval meteen met wie ze te maken hebben! Ook in de keuken kun je een canvas doek laten terugkomen waarop etenswaar wordt afgebeeld. Je kunt dit leuk combineren met pannen aan de muur of een krijtbord voor de weekboodschappen. 

Betrek het huishouden 

Probeer iedereen in het huishouden bij jouw muur make-over te betrekken. Vooral voor de kids is het natuurlijk super leuk dat zij hun eigen afbeelding kunnen uitkiezen en aan de muur mogen hangen. Afbeeldingen van het gezin gedrukt op canvas of afbeeldingen van mijlpalen in het leven van jouw gezin op canvas doen het natuurlijk altijd goed in de slaapkamer. Maar ook je partner zal eigen ideeën hebben over wat zij of hij graag op canvas aan de muur zou zien. Bespreek dus samen de mogelijkheden en zorg dat iedereen het eens is met de uiteindelijke keuze.