De RVS werktafel met wielen

Een RVS werktafel met wielen is niet meer weg te denken op veel locaties. Denk maar aan de keukens in de horeca. Hier wordt het bijvoorbeeld gebruikt voor het voorbereiden van gerechten of het uitserveren. Maar ook in productieruimtes of zelfs in laboratoria kan je het vinden. Het heeft dezelfde functie als een normale tafel. Het is dus een meubelstuk dat wordt gebruikt om aan te werken. Maar het grote verschil is dat het mobiel is! Het kan dus erg makkelijk verplaatst worden. In dit artikel kun je meer informatie vinden over het materiaal en de verschillende soorten

 

RVS werktafel met wielen: het materiaal 

RVS wordt vaak als materiaal gebruikt voor werktafels. Maar wat is dit nou precies? Het is de afkorting van roestvast staal en bestaat uit een mix van ijzer die minstens 11-12% chroom en maximaal 1.2% koolstof bevat. Door een beschermende en zuurstofdichte laag oxideert het onderliggende materiaal niet en ontstaat er nauwelijks roest. Dit is wel zo handig!

 

Voordelen van RVS

Naast het feit dat dit materiaal minder snel roest, zijn er nog andere voordelen te benoemen. Allereerst is het enorm onderhoudsvriendelijk. Dit betekent dat het een van de meest hygiënische materialen is. Het werkblad bestaat uit één stuk, dus er zijn geen naden of groeven waarin vuil zich kan ophopen. Is het blad toch een beetje vies geworden? Geen probleem! Vuil, vocht en etensresten hechten zich namelijk niet aan het staal. Dus het is heel eenvoudig schoon te maken. Daarnaast is het hittebestendig en kunnen bijvoorbeeld hete pannen op het blad neergezet worden. 

 

Verschillende soorten RVS werktafels met wielen

RVS werktafels met wielen bestaan in verschillende soorten en maten. Daarom is het belangrijk om te weten waarvoor je het nodig hebt. Zo is er bijvoorbeeld een onderscheid te maken tussen tafels met of zonder bodemschap. Is het belangrijk voor jou om veel spullen op te bergen? Dan kun je het best nadenken over eentje met een enkel of dubbel bodemschap. Op die manier kun jij jouw pannen, snijplanken, maatbekers of trechters in handbereik bewaren. Houd jij toch liever ruimte over onder de tafel? Bijvoorbeeld voor een apparaat? Dan is een rvs werktafel zonder bodemschap handiger. Een rvs werkbank met lades is ook nog een optie! Het heeft dezelfde werkruimte, maar alle kanten zijn afgesloten door de lades. De opbergruimte is dus afgewerkt, wat zorgt voor een nette uitstraling. 

 

Onderscheid maken

Ook is er onderscheid te maken tussen centrale werktafels of tafels met spatranden. De eerste soort past beter in een open ruimte, aangezien er dan vanaf iedere kant makkelijk gewerkt kan worden. Wil je het toch liever tegen de muur zetten? Dan zijn spatranden juist zeer handig! Deze rechtopstaande rand aan de achterkant voorkomt namelijk dat er vuil achter kan vallen. Dit maakt het schoonmaken een stuk makkelijker.

 

Ook al bestaan er standaard soorten en maten, vaak is het ook mogelijk om het op maat te laten maken! Zo past er in iedere ruimte en voor ieder gebruik wel een rvs werktafel met wielen. 

 

RVS producten en meubilair op maat bestel je bij RVS Maatwerk.