Een goedkope keuken kopen? Goed idee!

Bij de term goedkope keuken denken mensen vaak aan showroomkeukens, simpele keukens en keukens zonder apparaten en accessoires die het leven een stuk gemakkelijker maken. Natuurlijk kom je dit tegen als je op zoek gaat met een beperkt budget, maar je kunt ook een mooie, kwalitatief goede en luxueuze keuken aanschaffen voor minder geld! Dat wist je hoogstwaarschijnlijk niet. In onze blog vertellen we welke keuzes en voordelen je hebt!

Geld overhouden met het aanschaffen van een goedkope keuken

Een groot voordeel van het kopen van een goedkope keuken is dat je geld kunt overhouden. Waarschijnlijk ben je al voor een langere periode geld aan het sparen om de keuken eens grondig aan te pakken, maar waarom zou je al dat spaargeld aan de keuken besteden? Terwijl je ook geld kunt overhouden en bijvoorbeeld lekker op vakantie kunt gaan of luxueuze producten kunt kopen die al een tijdje op jouw verlanglijstje staan. Of steek het geld in een mooie eetkamerset voor in de woonkeuken of kies voor een iets duurdere vloer of spatwand.

Onderdelen repareren en vervangen doet iets minder pijn

Ongelukjes zitten in een klein hoekje en je hebt er niet altijd de controle over. Bij duurdere keukens heb je vaak te maken met exclusieve materialen die vrij prijzig zijn. Een diepe kras in het peperdure keukenblad of een beschadigd keukenkastje kan voor tranen in de ogen zorgen. Zeker als je jezelf realiseert dat je weer een hoop geld moet betalen als je het onderdeel moet repareren of vervangen. Bij goedkope keukens zijn deze onderdelen een stuk goedkoper en doet het dus ook veel minder pijn om hier actie op te ondernemen. Het is nog steeds niet leuk, maar het is toch een prettig idee dat je ook met minder geld een reparatie of vervanging kunt betalen.

Goedkope keuken wordt sneller geleverd

Levertijden van enkele weken tot maanden is tegenwoordig meer regel dan uitzondering wanneer je een mooie en luxueuze keuken aanschaft. Een goedkope keuken is daarentegen sneller leverbaar. Je hebt nog steeds een levertijd van enkele dagen tot weken, maar in de regel zijn de onderdelen van deze keukens uit voorraad leverbaar. Waarom? Omdat een aanbieder deze groots inkoopt vanwege de populariteit. Ook door het groots inkopen kunnen de onderdelen goedkoper worden aangeboden. Want hoe meer er wordt ingekocht, des te minder ze voor de onderdelen betalen.

Het verschil zit ‘m in de details!

Een luxueuze en dure keuken krijgen vaak de voorkeur, omdat deze van duurzame materialen zijn gemaakt. Exclusieve materialen zijn zeer aantrekkelijk terwijl een aanrechtblad van een bepaald natuursteen ook de voorkeur geniet dan bijvoorbeeld een blad van fineer of van kunststof. Maar waarom zou je meer betalen voor een keuken terwijl je precies dezelfde luxueuze uitstraling kan bewerkstelligen met minder geld? Het verschil zit ‘m in de details. Zo zijn bijvoorbeeld keukenkastjes in duurdere keukens van massief hout terwijl bij een goedkope keuken het skelet van de kast van spaanplaat en MDF is en alleen het voorpaneel van een mooie houtsoort is. Daar zie je helemaal niets van, maar je voelt het wel in de portemonnee!