Lampjes slinger buiten – de finishing touch in licht

Lampjesslingers voor in de tuin zijn een rijke toevoeging aan elke buitenruimte, of het nu om een balkon, om een terras of om een tuin gaat. Vooral in een tuin brengen ze snel een betoverend sfeertje teweeg. Dat werkt natuurlijk alleen als de zon zover is gezakt dat je tuin in schemering is gehuld. Door een lampjes slinger buiten op te hangen, verleng je de tijd dat je gezellig buiten van je tuin kunt genieten. Niemand zit graag in het pikkedonker.

Aankleden met licht

Een van de meest verkochte lampjesslingers is een snoer met lampjes die hoewel ze klein van formaat zijn, behoorlijk sprankelend licht uitstralen. Dit geeft een feeëriek effect. Wil je eerder een feestelijk element in je tuin introduceren? Dan ga je voor slingers met ‘aangeklede’ lichtjes, dus lampjes in de vorm van kleurrijke bollen of lantaarns. Iets eleganter wordt je tuin verlicht als je lichtsnoeren met sfeervolle Edisonlampen aanschaft. Ga je een lampjes slinger buiten kopen, kijk dan ook even of die in een variant aanwezig is met een zonnepaneeltje. Dan heb je geen gedoe met elektriciteit en ook geen stroomkosten. 

Lampjes slinger buiten: subtiliteit werkt

Je bent slim bezig als je een tuinverlichtingsplan opstelt of laat uitbesteden. In zo’n plan krijgen alle sterke punten in je tuin aandacht en worden ze opgenomen in het plan. Denk bijvoorbeeld aan looproutes die met lampjesslingers kunnen worden afgebakend. Zo krijg je hele romantische tuinpaden en struikel je niet in het donker. Sommige bomen en ook volgroeide struiken lenen zich perfect voor een lampjes slinger buiten. Denk nu niet meteen aan beelden van een kerstboom. Je kunt de slinger zo in het groen verwerken dat de bladerdekken subtiel gaan doorschijnen. In december kun je natuurlijk wel een den of een spar gaan verlichten volgens de eisen van de kerstman. Lampjesslingers worden vaak feestelijk ingezet maar kunnen ook heel functioneel worden opgehangen. Denk aan de ruimte boven een tuintafel of een loungehoek. Zo worden deze zit- en hangplekken ’s avonds een stuk aantrekkelijker.

Alleen licht of ook armaturen?

Lampjesslingers kunnen nogal wat lichteffecten teweegbrengen. Een reeks kleine warm-witte lampjes maakt de tuin intiem en gezellig en ondersteunt een romantisch avondje. Vrolijke bollen of pronkende lantaarns nemen iets feestelijks mee en doen het goed bij smakelijke barbecue-avondjes of een wijnproeverijtje in eigen tuin. Heb je je tuinontwerp retro gehouden? Dan kunnen slingers met Edisonlampen er een vintage look aan geven. Bekijk online eens het enorme assortiment aan soorten slingers.

Creatief aan de slag met een lampjes slinger buiten

Ga ook eens creatief om met een lampjes slinger buiten. Oké, die doet het goed als je die tussen de takken van bomen spant of over het groen van een struik drapeert. Ook langs borders, terrasranden en patio’s geven ze de omgeving meer body. Maar wat te denken van speelse effecten die je kunt bereiken met slingers van lampjes? Neem een grote glazen pot, zet die op je terrastafel en rol daar dan een slinger in. Dan heb je een hele speelse tafellamp gemaakt. Geef je vijver of zwembad een minimalistische look door een lampenslinger strak tegen de randen aan te leggen. Of maak van je pergola een doorgaande poort met verlichting. Je tuin is pas echt mooi als je buitenlampen staand kunt neerzetten!